2014. március 27., csütörtök

Ha kedd akkor kerékpár - 2014 - 10.hét
"CSEPEL WEISS MANFRED" Csoda - Női veterán kerékpár

Móringer Lajostól idézünk a 2012-ben Az év veterán női kerékpárja versenyre nevezett Csodájáról.
Gyártási év: 1939
Tulajdonos: Móringer Lajos

„Tőlem egy évvel idősebb, 73 éves kerékpárhoz szerencsésen jutottam hozzá, e szép régi CSODÁ-hoz amely egy idős szomszédé volt. Minden eredeti rajta. Talán még szét sem volt szerelve, annyira egyben van rajta minden, szinte ahogy kikerült az üzletből 1939-ben. 


Eredeti a fényezés, a matricák, a nyaktábla, a csengő, a macskaszem, a kerekek, a fék. Zsírzó gomb van az első, középső, hátsó agyakon is. A hátsó "Torpedó" agyban látszik az 1939. Az összes kerék küllő eredeti, minden egyes láncszemben benne van a WM. A kormányon eredeti, ép fafogantyú található. A két állású kapcsolós WIF lámpafej és dinamó is abból az időből származik, ezekkel felszerelve lehetett kapni a biciklit. Az első sárvédőn az eredeti szarvas alumíniumból készült, rajta a WM. A fényezés alapozását bizonyító, piros matrica szövege: "Szavatolt hegesztés előtt vont acélcső. Lakkozás előtt rozsdamentesítve és rozsda ellen védve." A bőr szerszámtáskán szép mintázató benyomat látható. A fehér színű keménygumi pedálba is bele van nyomva a WM, a lánckerék is CSODA feliratú. A kerékpár gyártási száma: P18294.

Naponta használom Esztergomban és környékén, van hogy 30-50 km-t teszek meg vele. Sokan megcsodálják, meg szeretnék venni, de nem eladó. Az unokámnak szánom. Bár Ő erre azt mondta: Papa, nekem nem kell ilyen bicikli, mert most van egy új Mounten-bike-ja, de szerintem később értékelni fogja. Többek szerint újra kellene zománcozni, felújítani de szerintem így patinás.”
/Móringer Lajos/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése