2013. december 12., csütörtök

Szerdai tweed kellék - 2013 - 47.hét„TWEED KELLÉKEKRŐL SZERDÁNKÉNT”
Szerzőnk: Serin

Több mint divatkellék : A napszemüveg
A napsütés, amellett, hogy a természet egyik legnagyobb ajándéka, eléggé ki tudja kezdeni a szemünket.Nem győzünk hunyorogni, ömlik a szemünkből a könny, ha hosszabb ideig kell elviselnünk. És ez nemcsak minket zavar, mint a 21. század elkényeztetett embereit, gondot okoz, amióta ember él a földön.
Az első, színezett lencséjű napszemüveg a 20. század elején készült. Ahhoz azonban, hogy elnyerhesse mai formáját, és hogy általános, sőt, divatos viseletté váljon, kellett egy kis "segítség". Ez a "segítség" pedig ismét a hadsereg felől érkezett: a második világháborúban az US Air Force rendelt napvédő eszközöket a nagy magasságban repülő pilótái számára, akiknek a szeme igen erős UV-sugárzásnak volt kitéve. A napszemüveg így vált AVIATOR "repülősdivattá", amit aztán McArthur tábornok, a Csendes-óceáni erők főparancsnoka népszerűsített szerte a világon azzal, hogy állandóan napszemüvegben nyilatkozott a sajtónak. A napszemüveg így valóságos státusszimbólummá vált. Neki tehát sikerült az, amit a római császárok nem tudtak elérni. Nem véletlenül, hiszen kicsit praktikusabb viselet volt az ő napszemüvege, mint az imperátorok zöld smaragdjai.
Azóta rengeteg formában , méretben, színben köszön vissza, és nemtől függetlenül mindennapjaink szerves részévé vált.
Ezért is szeretném javasolni, hogy bátran viseljétek a Tweed Run felvonulásokon is. Szerencsére mivel szinte minden divat volt az idén, így nem csak vintage lelőhelyeken lehetett beszerezni egy-egy csinos darabot, hanem elég sok boltban megtalálta számításait az is aki a régi formákat kedveli.
Egy valamire érdemes figyelni. Mindig arcunkhoz illő fazont válasszunk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése