2013. december 12., csütörtök

Bajusz csütörtök - 2013 - 47.hét
"BAJUSZ CSÜTÖRTÖK"
Szerzőnk: Dávid Attila Norbert
Mottó: "A szőr nem (csak) szúr"MOVEMBER
Sziasztok… ez egy rendkívüli bajusz csütörtök…. mivel november közepe van és remélhetőleg egyre többen növesztgetitek a bajuszotokat, ( ugye fiúk?! ) teszünk egy kis kitérőt… mivel ha bajusznövesztés, akkor nem mehetünk el szó nélkül a movember mellett.

Ja (!), hogy mi i a MOVEMBER?

Íme:
Egy ausztrál kezdeményezés alapján a férfiak félreteszik egy teljes hónapra a borotvát és megnövesztik csodálatos arcszőrzetüket világszerte. Ezen tettükkel kívánják felhívni a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal.  


Az Ausztráliából indult Movember felhívja a férfiak figyelmét arra, hogy ne hanyagolják el saját egészségüket, figyeljenek oda a problémákra, rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon. A bajusz egy „kitűző”, melyet büszkén visel gazdája, ahogy a mellrák kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett.

Nos, Magyarországon is van movember mozgalom, ( a 4BRO és az Organic Communications Kft. szervezése ) melynek célja, hogy megváltoztassa a gondolkodást és egy egészséges és jópofa mulatsággal ( bajusz buli ) felhívja a figyelmet a férfiak egészségét érintő komoly problémákra, elsősorban a prosztata megbetegedések a prosztata rák magas arányára, amely rendszeres szűrővizsgálattal megelőzhető. A Movember Hungary Facebook-oldalán minden információ megtalálható, annak, aki bekapcsolódna, és annak, aki támogatná az eseményt.
https://www.facebook.com/MovemberHungary"

Üdv: D.A.N. :})

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése